torsdag 22 mars 2012

Under natten till tisdagen smällde flera bomber av och WHOs säkerhetsrutiner gjorde att de därför inte kunde närvara vid seminariet. Mitt under seminariet gick en annan bomb av några 100 meter bort från ambassaden vid irakiska UD. Upptrappningen av våldet beror enligt irakierna på att nästa Arabic Summit skall hållas i Bagdad i slutet av månaden.  Politiskt är det mycket betydelsefullt för Irak att det går väl ut, men tyvärr finns det grupper som vill förstöra och ju närmare mötet ju mer tros våldet intensifieras.

[slideshow]

Trots bomber och ett något lägre deltagande pga avstängda vägar och trafikkaos så gick seminariet mycket bra. Eftermiddagen bjöd på strålande sol och säkerhetspersonalen, ambassadpersonalen samt Wilhelm tillbringade denna med att spela fotboll på den gatstripa mellan ambassaden och den yttre muren, som är det enda stället där man får röra sig fritt utan säkerhetspersonal. Sista kvällen spenderades i köket med en gemensam middag innan det på morgonen var dags att ta oss tillbaka mot Sverige.

[caption id="attachment_2087" align="aligncenter" width="300" caption="På väg till flygplatsen"]På väg till flygplatsen[/caption]

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar