fredag 12 oktober 2012

St. Petersburgs Hälsokommittén på besök i Stockholm

Den här veckan har vi haft St. Petersburgs Hälsokommitté på besök och har tillsammans med landstinget och länsstyrelsen tagit fram ett spännande besöksprogram. Programmet började igår med ett besök på NKS följt av möte i Swecares lokaler med landstinget och Vetenskapsstaden.
Karin Johansson och vice ordförande för Hälsokommitten Vladimir Zholobov
Karin Johansson och vice ordförande för Hälsokommitten Vladimir Zholobov

Idag hade vi första mötet på Socialdepartementet där Statssekreterare Karin Johansson tog emot och underströk betydelsen av vårt 20-åriga samarbete med St. Petersburg inom hälsoområdet.Efter Socialdepartementet tog Christer med kommittén till Aleris mottagning i Sabatsberg för att sedan möta upp oss alla för lunch på landstinget där Finansborgarråd Torbjörn Rosdahl stod värd.Efter en  promenad hamnade vi återigen i Swecares lokaler där den mer kommersiella delen av programmet tog vid. Vi hade bjudit in våra företag till ett runda bordssamtal och intresset var mycket stort. Vi var tvungna att sätta upp ett antal extra stolar  och är naturligtvis väldigt glada för att Ryssland röner ett så stort intresse bland våra företag.
Representerade företag var bla. Hemocue, AstraZeneca, Bactiguard och Sectra
Representerade företag var bla. Hemocue, AstraZeneca, Bactiguard och Sectra

Diskussionerna var livfulla och besökarna visade ett stort intresse för våra svenska lösningarna. Mötet drog ut på tiden och till slut fick vi avbryta för att kunna fortsätta diskussionerna med mat och dryck.Imorgon åker kommittén tillbaka till Ryssland men samarbetet fortsätter naturligtvis och vi kommer att ses snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar