fredag 23 augusti 2013

Sweden-America Life Science Summit - SALLS

Precis som förra året deltog Swecare i år på Swedish-America Life Science Summit, en konferens som samlar ett antal intressanta personer inom hälso- och sjukvård från hela världen. Varje år väljer man ut olika teman och teman för i år var åldrande och Brasilien.

[caption id="attachment_12242" align="aligncenter" width="405"]Brian K Kennedy Brian K Kennedy[/caption]

Gårdagen tillbringades i Ernst & Youngs lokaler och hade fokus på åldrande. Bland annat fick vi höra Dr. Brian K Kennedy från Buck Institute of Aging berätta om försök på råttor som har genererat en längre hälsosam livstid. Brian menade att vi fokuserar för mycket på att bli äldre, men för lite på att faktiskt leva friska längre. I försöken med råttorna ser det ut som om man har lyckats skjuta upp åldringsprocessen. Brian K Kennedys tal följdes av en panel som diskuterade en åldrande befolkning ur ett globalt perspektiv.

salls

Idag var vi i IVAs lokaler och fokus låg på Brasilien. Eftersom Swecare åker till Brasilien i november med barn- och äldreminister Maria Larsson så var det mycket intressant att höra från den sakkunniga panelen. Panelen diskuterade den brasilianska hälso- och sjukvårds marknaden och bestod av Läkemedelsverkets generaldirektör Christina Åkerman, Elektas Latinamerikanansvarige Antonio Ponce, ANVISAs direktör Jaime Oliveira och Alex Martin från Moksha8. Läkemedelsverket har ett samarbete med ANVISA och kommer troligtvis att delta på resan till Brasilien i november. Panelen var överens om att det finns många intressanta möjligheter för svenska företag på den brasilianska marknaden. För mer information om resan i höst vänligen kontakta info@swecare.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar