tisdag 12 november 2013

Missa inte spännande seminarium om Indien på torsdag!!!

 

ko

På torsdag är det dags för seminarium om Indien och denna gång behandlas förutsättningar och de senaste utvecklingen för medtech-industrin, fokus är på det nyligen etablerade National Insurance Scheme. Seminariet har fått titeln: "Recent Developments in Indian Medical Devices Sector and their Implications". Seminariet inleds av ambassadör Banashri Bose Harrison och huvudtalare är Venkatram Bakthavachalam från Med Accessquest. Venkatram kommer tala framförallt om hur det fungerar med reimbursement och ersättning för medicintekniska produkter i Indien. Med Accessquest är ett konsultbolag med expertis och fokus på just Indien och medtech-industrins förutsättningar och vägar in på marknaden. Begreppet frugal innovation som blivit ett kännetecken för Indien med nya, smarta lösningar ofta avancerade men till lågt pris, kommer också behandlas av  Bertil Guve från Centrum för Teknik i Medicin och Hälsa, CTMH. CTMH är ett samarbetsorgan för KI, KTH och Stockholms läns landsting som syftar till att utveckla Stockholmregionen till medicintekniskt centrum i världsklass. Vidare kommer Stefan Ahl från Swedfund presentera hur man kan få hjälp att finansiera en expansion i Indien, seminariet avslutas med en paneldiskussion där bland annat Swecare deltar.

Det finns fortfarande platser kvar, anmäl er till:  kristina@medaccessquest.se

För mer info om tid och plats gå in på hemsidan: http://www.swecare.com/calendar/2013/11/healthcare-in-india-with-focus-on-the-medical-device-industry

Det blir mer Indien i höst, i början på december har Swecare bjudit in Kavita Narayan som är ansvarig för public-private partnerships på indiska hälsoministeriet och letar efter partners bland svenska privata aktörer. Vi kommer ordna tillfälle för medlemsföretagen att träffa Kavita och både lyssna till hur det indiska systemet fungerar men också för mer konkreta diskussioner om möjliga samarbetsområden. Hör av er till oss om ni är intersserade!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar