fredag 7 mars 2014

Medtech & Biomaterials 2014

I onsdags besökte jag och Maria Medtech & Biomaterials 2014 i Göteborg. Konferensen anordnas för första gången i år med syftet att samla relevanta aktörer inom medtech and biomaterials.

Anna
Swedish Medtechs vd Anna Lefevre Skjöldebrand inledningstalade om den svenska Medtechs branschens utmaningar och möjligheter.

Maria
Andra talare var Swecares Vd Maria Helling som pratade om vikten av internationalisering av svensk hälso- och sjukvård. För ett mycket exportberoende land är det otroligt viktigt att satsa på export på ett område där vi vet att vi är konkurrenskraftiga. Sverige har ett mycket starkt varumärke inom hälso- och sjukvård och här finns det stor potential att öka exportintäkterna och i förlängningen antalet svenska arbetstillfällen.

bild
Hela dagen var fylld med intressanta talare och det var ett bra tillfälle att träffa nya företag och andra intressanta aktörer.

bild

Sista punkten på agendan var en paneldebatt om vikten av internationalisering. Återigen tog Maria plats på scenen tillsammans med Barbro Fridén - Sahlgrenska, Olle Larkö - Sahlgrenska och Läkemedelsverket, Anders Hallersjö - Business Sweden, Bo Norrman - Innvovationskontor Väst/Chalmers och  Staffan Kuuse - Mölnlycke Health Care.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar