fredag 24 oktober 2014

Swedish Medtechs höstmöte

Igår höll Swedish Medtech sitt höstmöte och det var en fullspäckad och lärorik eftermiddag som inleddes av nya statssekreteraren Agneta Karlsson. Trots att budgeten presenterades igår hade Agneta lyckats komma ifrån för att berätta lite om den nya regeringens prioriteringar och för att lyfta vikten av medtech för den svenska industrin och för utveckling av vården.


Efter statssekreteraren var det dags för Swedish Medtechs ny ordförande Hans Enocson att tala om värdebaserad vård, tätt följt av en dragning från Anna Lefevre Skjöldebrandt om EU och nya regleringar och regelverk som är på gång.

Swedish Medtech hade också bjudit in Generaldirektörerna från TLV, Socialstyrelsen, E-hälsomyndigheten och Myndigheten för Vårdanalys för att presentera sina uppdrag och för att ge en bild av vad som är på gång framöver.

Innan kvällen avslutades med en trevlig middag så delades priset till årets Medtech företag ut. Detta år gick priset till Diabetes Tool för deras online tjänst och smarphone-app som används för att mäta hur blodsockernivåer reagerar på kost- och motionsval.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar