onsdag 28 januari 2015

Arab Health 2015


I veckan deltog Swecare i en resa till Dubai tillsammans med Agneta Karlsson, statssekreterare till Gabriel Wikström och därmed ansvarig för sjukvård, folkhälsa och idrott.
Syftet med resan var att besöka Arab Health, en av världens största utställarmässor för hälso- och sjukvårdsbranschen. På mässan fanns i år 29 svenska bolag representerade bland annat i en svensk paviljong som Business Sweden och ambassaden arrangerade. I paviljongen visade 21 företag upp sig, allt från tjänsteföretag som Global Health Partner och Diaverum till små start ups till större aktörer som Sectra och Mölnlycke. Andra Swecare-medlemmar som Elekta, Getinge och Bactiguard hade egna paviljonger som vi också passade på att besöka.
Getinges monter
Besök hos Elektas monter
Bactiguards monter

Under dagarna ordnades ett antal seminarier som Agneta Karlsson inledde, bland annat på områdena "elderly care" och "Life style related diseases", båda högaktuella i regionen. Maria Helling modererade dessa och förutom statssekreteraren deltog ett antal företag och presenterade sina erbjudanden.

Möte med UAEs Hälsominister
Utöver mässan träffade Agneta och vi andra hälsoministrar och viceministrar från hela regionen. Vi hann också med ett par studiebesök, det första på Global Health Partners diabetesklinik i Ajman och det andra på Dubai Hospital.

Besök på GHPs diabetesklinik
En av kvällarna höll ambassadör Jan Thesleff en trevlig mottagning dit både de svenska företagens representanter och deras kunder var välkomna. För Swecare har det varit en väldigt lärorik vecka. Förutom att få bättre förståelse för regionen och behoven i GCC-länderna har det också varit ett bra tillfälle för att träffa företag, både medlemmar och andra.

Agneta Karlsson gjorde en strålande insats och visar verkligen att den nya ministern och hans stab prioriterar det internationella arbetet och främjandefrågorna. Det bådar gott inför ett intensivt 2015!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar