tisdag 10 februari 2015

Besök på Svenskt Demenscenter

Idag begav sig hela kansliet till Svenskt Demenscenter för att träffa Wilhelmina Hoffman och lära oss mer om deras verksamhet.  Centret arbetar som en sambandscentral och en kunskapsbank inom demensområdet för att samla och spirda information. Syftet är att driva på en positiv utveckling av vård och omsorg för ett mer demensvänligt samhälle. Centret invigdes i  2008 och bakom centret står Stockholms läns äldrecentrum och Silviahemmet. 

Vi fick också en rundtur i Äldreforskningens hus som är ett centrum för tvärvetenskaplig forskning och tillämpad kunskap. Här arbetar 80 forskare och utredare från 16 länder inom olika discipliner som till exempel medicin, sociologi och psykologi med att studera äldre människors hälsa och livsvillkor samt äldres vård och omsorg.

I Äldreforsningens hus sitter Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Aging Research Center (ARC), Svenskt demenscentrum och den nationella tidskriften Äldre i Centrum.

Det var otroligt spännande att få höra mer om Svenskt Demenscenters arbete och eftersom vi kommer att intensifiera vårt arbete med äldrefrågorna i vår så var det värdefullt att få hälsa på hos en sådan central aktör inom området. Vi har ett antal besök inplanerade hos medlemar i vår så tveka inte att kontakta oss om ni vill att vi ska hälsa på er och lära oss mer om er verksamhet!

1 kommentar:

 1. Hej!
  Bra blogg ni har!
  Jag är projektledare för Friska Täby (www.friskataby.se) och har ett projekt med målgruppen 60+. Senior Power Training. Vi har det tillsammans med professor Michail Tonkonogi, Dalarnas Högskola. I Senior Power tränar vi musklerna och snabbheten vilket ökar balans och styrka hos alla även äldre. www.ur.se/Produkter/178779-En-bok-en-forfattare-Senior-power
  Jag vill gärna träffa er för att presentera hela Senior Power Training programmet.
  MVH
  Cecilia Silfwerbrand
  Projektledare
  Frsiska Täby
  www.friskataby.se
  cecilia.silfwerbrand@taby.se
  tel: 0766439082

  SvaraRadera