torsdag 12 februari 2015

Fullsatt seminarium om Indien med Dr. Shekhar Shah

Tillsammans med Sweden India Business Council - India´s Economic & Health Care Development och Lindahl arrangerade Swecare idag ett seminarium med fokus på "India's Economic & Health Care Development".

Vi hade bjudit in två  talare från Indien, Dr. Shekar Shah -Director General på National Council of Applied Economic Research (NCAER) och Tejinder Jassal - Country Manager Mölnlycke India. Seminariet hölls i Advokatfirman Lindahls lokaler och inleddes med att Carl-Olof Bouveng från Lindahls Indienavdelning hälsade alla välkomna. Maria och Robin modererade och presenterade vår huvudtalare som talade under rubriken ”Modi´s first 200 Days: An economic outlook and Modi´s first 200 days in power”. .


Dr. Shekar Shah pekade på framförallt fyra områden som han menar kommer att förbättras under den nya ledningen. 1) Kostnader för att göra affärer kommer att minska, 2) utländska direktinvesteringar och inhemska investeringar kommer att öka, 3)  förbättrad ekonomisk förvaltning och 4) förbättrad statlig styrning. Shekar Shah menar att man måste förändra synen på att staten ska erbjuda all samhällsservice och öppna upp för privata företag där staten får en annan roll som beställare och regulatör. Efter Shekar Shah presenterade Tejinder Jassal sina erfarenheter ifrån hälsosektorn i Indien där han har varit aktiv i 20 år. Tejinder menar att nu när det finns en ny regeringen som är mer "pro-business"  så är det en mycket bra tidpunkt för svenska företag att etablera sig i Indien.

Seminariet fortsatte med en presentation av Boules VD Ernst Westman tillsammans med Lindahl egna erfarenheter som svenskt bolag in på den Indiska marknaden. Björn Frössevi från Truepoint tog sedan över och berättade hur de har hjälpt företag att komma in på den Indiska marknaden.Alla talare samlades sedan i en panel och fick svara på frågor om sina presentationer och möjligheterna i Indien. Seminariet avslutades med ett trevligt mingel. Det var ett mycket bra seminarium med stora möjligheter att lära sig mer om den indiska marknaden och nätverka med intressanta och kunniga aktörer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar