fredag 6 februari 2015

Besök SaudiarabienDen här veckan har vi haft besök från Saudiarabien. En delegation med ett uppdrag från Ministry of Defense att se över deras vård och sjukhus besökte Sverige för att få en bättre bild av det svenska sjukvårdssystemet samt för att komma i kontakt med svenska företag som kan komma att bli aktuella i arbetet. Ministry of Defense ansvarar för alla de som är anställda inom det saudiska försvaret samt deras familjer vilket utgör en grupp på åtta miljoner människor. 
 

En bil som kan köras endast med händerna visas upp på Rehab Station

Swecare hade satt ihop ett program som inleddes med presentationer av det svenska systemet följt av rundabordssamtal med Swecares cancernätverk, studiebesök och möten med enskilda bolag. Saudierna besökte bland annat Rehab Station i Stockholm och Skandionkliniken i Uppsala. Utöver Stockholm och Uppsala besökte delegationen även Sectra i Linköping.


Skandionkliniken, Sveriges första klinik för protonstrålning, ett samarbete mellan landets sju landsting med universitetssjukhus.


2 kommentarer:

  1. Med tanke på att hälsosystemet utvecklas i en mycket hög takt, anser jag att bilar för funktionshindrade bör bli tillgängliga de närmaste åren. Jag är imponerad av att sådan utveckling behövs av världen och låt den börja med att presentera det svenska systemet, jag är säker på att användningsgraden blir mycket större. Det handlar bara om tid och bara.
    Jag köpte upprepade gånger reservdelar till bilar online https://www.eurobildelar.se/ och jag tittade på utrustningen från olika bilar.
    Därför vill jag veta principen om förvaltning av Audi, som utvecklar Rehab och vilka reservdelar som behövs vid slitage. Också frågor om underhåll, tror jag att de kommer att presenteras vid en av presentationerna, eller hur?

    SvaraRadera