tisdag 24 mars 2015

Match-making med Danska sjukhus och nordiska företag i Odense!

Idag hade Swecare sin första aktivitet under det nordiska samarbetet som vi initierat med Innovasjon Norge, Finpro och Healthcare Denmark. Eftersom samarbetet startade genom att några av oss träffades på Nordic Innovations stora utlysning om hälso- och sjukvård förra året så hade vi bjudit in Arvid Løken och Mona Truelsen från Nordic Innovation för att inledningstala. De poängterade vikten av att samarbeta länderna emellan och hur mycket starkare vi blir om vi marknadsför oss tillsammans som nordiska lösningar.

Helle Gaub och Torsten Lundgreen från Universitetsjukhus Köge och Nya Odense Universitetssjukhus tog sedan över och presenterade hur planeringen går för de två nya sjukhusen som ska stå klara runt 2018. Nästa år kommer båda sjukhusen börja upphandla utrustning och de uppmuntrade företagen att slå sig samman och hellre presentera helhetslösningar än att försöka sälja produkter och lösningar var och en för sig.

Programmet fortsatte med tre olika break out sessions med fokus på Patient Room Equipment, Hospital Logistics och Hospital Planning and Technical Advise.


Efter en mingellunch så var det dags för en eftermiddag av match-making mellan sjukhusen, företagen och övriga deltagare. Här fick man möjlighet att fördjupa diskussionerna med övriga deltagare för att skapa samarbetsmöjligheter.

Det var en mycket bra första aktivitet och vi ser fram emot att ytterligare fördjupa samarbetet med de övriga nordiska länderna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar