onsdag 15 april 2015

Workshop i hållbar sjukvård

Igår arrangerade Swecare och stiftelsen TEM en workshop i hållbar sjukvård. Workshopen är ett led i att ta fram en nationell innovationsagenda för hållbar sjukvård och det var ca 25 deltagare som hade samlats i Swecares lokaler för att diskutera frågorna.

Swecare började med att hälsa välkomna för att sedan lämna över till Daniel Eriksson från TEM som berättade lite om vad hållbar sjukvård innebär och hur väl Sverige står sig internationellt på området. 

Sverige är ett mycket gott föredöme inom hållbar sjukvård internationellt sett. Detta har framförallt att göra med att man har arbetat med miljöfrågor länge i Sverige och att vi dessutom har en holistisk syn på miljöarbetet istället för att inrikta oss speciellt på specifika områden. 
 
Karolinska universitetssjukhus miljöchef Gustav Eriksson tog sedan över och berättade om hur sjukhuset arbetar med hållbarhet och miljö. Gustav Erikssons följdes av ett antal företagsexempel som arbetar med hållbar sjukvård. 

Vi delade sedan upp oss i tre grupper för att diskutera ett antal frågor relaterat till hållbarhet och sjukvård. Som så ofta så hamnade vi i en diskussion om upphandling och hur man som ett innovativt företag med hållbara lösningar kan komma in på den svenska hälso- och sjukvårdsmarknaden.

Dagen var mycket produktiv och vi kunde definitivt ha diskuterat mycket längre. Den 28e maj är det en kick-off för det Nordiska Centret för hållbar sjukvård i Malmö och vi hoppas att många av er har möjlighet att komma. Mer information skickas ut inom kort, men redan nu kan ni läsa mer om programmet här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar