onsdag 2 mars 2016

Digitalisering är hett!

Idag deltog delar av Swecare på ett seminarium om digitalisering och hur de nya förutsättningarna påverkar arbetsmarknaden. En ökad digitalisering påverkar naturligtvis alla delar av samhället, också  hälso- och sjukvården. 


Smarta IT-lösningar, appar och telemedicin förväntas kunna utveckla, förbättra och effektivisera vårdsystemen och Sverige ses ofta som en föregångare. Vi tar till oss ny teknik snabbt, har innovativa bolag och har under ett antal år varit framstående inom IT både generellt och inom sjukvården. Inom vården arbetar man med att hitta sätt att interagera med entreprenörer och innovatörer, innovationsplatser och plattformar skapas där man vill uppmuntra till nya initiativ som kan möta vårdens behov.

Swecare kommer framöver att ha ett särskilt fokus på just Digitalisering. Vi håller nu på att samla kunskap och träffa aktörer som är intresserade av att tillsammans med oss titta på vad Sverige har att erbjuda på området och hur vi kan underlätta en internationalisering. Är du en sådan aktör så ta gärna kontakt med oss på info@swecare.se och missa inte vår kick-off för Digitaliseringssatsningen den 14e mars. Mer information om seminariet hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar