fredag 11 mars 2016

Inkommande kinesiskt besök från Civil Affairs Bureau i Nanjing

Idag hade Swecare en kinesisk delegation på besök i Sverige för att lära sig mer om svensk äldreomsorg. Delegationen bestod av ett antal personer från framförallt Civil Affairs Bureau of Nanjing City Municipal  Government som bland annat ansvarar för äldreomsorg för staden med 9 miljoner invånare. Delegationsledare var direktören för Civil Affairs, Chen Xue Rong.

Delegationen var intresserade av att träffa ett svenskt privat äldreboende och Swecare tog därför med dem till Humanas äldreboende Ekbacken. På Ekbacken togs vi emot av Mitra Bejanpour, verksamhetschef på Humana Ekbacken, Linnéa Sanfridson, biträdande chef och Hanna Göthlin, regionchef äldreboende Humana.

Humana är ett av Sveriges största privata idédrivna omsorgsföretag med 14000 medarbetare. Målsättningen för företaget är att dagligen bidra till att förbättra livskvaliteten för alla de människor som är kunder hos Humana. 

Efter en presentation av den svenska äldreomsorgen och Humana så fick vi en rundtur på boendet. Delegationen hade många frågor och visade stort intresse för både äldreboendet och organisationen av svensk äldreomsorg generellt. Det var mycket intressant besök och stort tack till Humana för att vi gick komma! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar