måndag 14 mars 2016

Kick off för Swecares satsning på Digitalisering

Swecares drog idag igång satsningen på vårt nya fokusområde Digitalisering. Detta gjordes genom en Kick off i Svensk handels lokaler med över 70 deltagare. Syftet med mötet var att lyssna till inspirerande talare av personer som kan området samt att diskutera hur vi kan samarbeta samt vilken typ av aktiviteter som vore intressant för företag, organisationer och myndigheter att delta i.

Dagen började med att Karin Johansson och Maria Helling hälsade välkomna för att sedan lämna över till Ylva Wide som var dagens moderator. Temat till ära hade vi ett digitalt verktyg till hjälp för att fång in publikens kommentarer och synpunkter och första frågan som skickades ut till publikens mobiltelefoner var "Vad har Sverige att erbjuda omvärlden inom digital hälsa?".

Dagens första talare var statssekreterare Agneta Karlsson som berättade lite om regeringens nya E-vision. Agneta poängterade att regering lägger stor vikt vid digitaliseringsfrågan och uppmanade de närvarande att engagera sig i Swecares nätverk för att tillsammans sträva efter en ökad internationalisering på området.

Håkan Eriksson, professor  KI, tog sedan över och talade om hur digitaliseringen påverkar framtidens sjukvård och hur patienter i framtiden kommer att ställa annorlunda krav i takt med utvecklingen. Håkan poängterade också att patienter har mycket olika behov och hur viktigt det är att kunna möta de individuella behoven.
Daniel Forslund, innovationslandstingsråd SLL, fortsatte sedan med att berätta om nya satsningar på området i SLL. Bland annat håller alla landsting nu på att införa digitalt högkostnadskort. 

Efter de tre talarna var det dags för en panel bestående av Nina Sellberg, KI, Jan E Larsson, Cambio, Johan Gustafsson, Visiba Care och Henrik Norström, Brighter. Paneldeltagarna presenterade kort sig själva och sina produkter eller lösningar. Sedan följde ett antal frågor om tankar kring internationalisering och hur Swecare kan vara ett stöd för svenska företag som vill ut på den internationella marknaden.

Efter själva mötet fortsatte eftermiddagen med ett trevligt mingel. Från Swecares sida är vi mycket nöjda med dagen. Vi har fått mycket intressanta intryck, kommentarer och synpunkter som vi tror kan hjälpa oss att förbättra vårt arbete. Vi har dessutom fått kontakt med ett antal nya spännande aktörer som vi hoppas vill ta en aktiv del i vårt digitaliseringsnätverk. Nästa steg på det här området är att vi kallar till ett uppföljande nätverksmöte med de aktörer som signalerat att de vill delta aktivt i arbetet. Vi kommer också att i vår genomföra en resa till E-health week i Amsterdam i början av juni och en resa till USA i höst. Mer information om de två aktiviteterna kommer inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar