tisdag 15 mars 2016

Möte om hälsosamarbete i St. Petersburg

Efter den lyckade kick-offen igår var det dags för delar av Swecare att ta sig till St. Petersburg för ett arbetsgruppsmöte mellan ryska hälsoministeriet och svenska socialdepartementet. Swecare  deltog för att lyfta vikten av samarbete med den privata sektorn och bjöd dessutom in ett antal svenska företag att delta i mötet. Tidigare har Swecare haft ett mycket aktivt samarbete med Ryssland och framförallt St. Petersburgs-regionen och det var väldigt roligt att vara tillbaka och träffa gamla vänner.

Dagen började med att de två ordföranden för arbetsgruppen, Svetlana Axelrod från ryska hälsoministeriet och Niclas Jacobson från Svenska Socialdepartementet hälsade välkomna. Fokus för dagen var på AMR, icke-smittsamma sjukdomar, neonatal vård, medicinsk simulering samt samarbete med den privata sektorn. Under dagen fick vi höra från ett antal intressanta talare och det stod helt klart att vi står inför liknande utmaningar. Sverige och Ryssland har en lång historia av samarbete på hälsoområdet och det arbetet fortgår.


Vi hade tre svenska företag som deltog på seminariet. Det var AstraZeneca, Semrén & Månsson och Aprovix. De fick alla chansen att presentera sina lösningar och produkter efter ett inledande anförande av Swecare som talade om vikten av samarbete mellan alla sektorer i samhället.


Dagen avslutades med en mottagning på generalkonsulns residens och trots att samarbetet inte är lika aktivt som det en gång varit var känslan att det finns förutsättningar för ett intensifierat samarbete och ett stort intresse för Sverige som samarbetspartner. 
Promenad till hotellet i ett blåsigt St. Petersburg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar