onsdag 18 maj 2016

Fokus på digitalisering för inkommande kinesisk delegation hos H2 Health Hub

Den här veckan har Swecare en inkommande delegation på besök från Shijiazhuang, Kina. Swecare driver  ett pilot projekt med China Development Bank Capital och Global Green Development Capital för att titta på hur man kan bygga upp en vårdcentral i Shijiazhuang efter svensk modell. Det har varit ett antal besök i Kina och nu är en delegation från staden här för att fortsätta diskussionerna och träffa olika partners i projektet. Det finns också större planer från staden att bygga upp en "China Healthcare City" och delegationen letar också företag och partners till detta.

Ett av områdena som är intressanta för delegationen är digitalisering och därför bjöd Swecare tillsammans med H2 Health Hub in företag att träffa delegationen, höra vilka behov det finns i Kina och vissa sina produkter och lösningar.

Vi träffades i H2 Health Hubs fina lokaler på Hälsingegatan 45. H2 Health Hubs vd, Paul Betaus hälsade välkomna och berättade om initiativet att samla innovativa start ups inom digital hälsa i en lokal och samtidigt knyta större nätverkspartners till sig som är intresserade av kontakter med små snabba och innovativa företag.

Swecare fortsatte med att berätta om vårt fokus på digitalisering som påbörjats under året. I mars hade vi en kick-off för satsningen med över 70 deltagare, en workshop med företagen där vi lagt upp en plan för arbetet anordnades i april och i juni arrangeras en konferens i Amsterdam tillsammans med eHälsomyndigheten och Socialdepartementet. Dessutom planeras en ytterligare träff inom företagsgruppen i juni och en resa till USA i höst.

Dr. John tog sedan över från kinesiskt håll och berättade om de stora möjligheterna för digitalisering av hälsa i Kina. Dr. John har tidigare arbetat i Silicon Valley med digitalisering och hälsa och har stor kunskap om hur man kan använda digital teknik för att förbättra och effektivisera hälso- och sjukvården.

Seminariet avslutades med ett mingel i utställningen där ett antal företag fick möjlighet att visa sina lösningar och produkter för delegationen. Ett väldigt trevligt evenemang i en väldigt trevlig lokal! Stort tack till H2 för att vi fick komma och hälsa på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar