fredag 2 september 2016

VD-träff på Rosenbad


Igår eftermiddags bjöd Socialdepartementets statsråd in Swecare medlemsföretags VD:ar till vår årliga VD-träff. Tillfället är en unik möjlighet för bolag inom hälso- och sjukvården att få ses och tala om främjande insatser och export. Värdar för träffen var folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström tillsammans med barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.


VD-träffen började med att Niclas Jacobsson, departementsråd, chef för enheten för EU och internationell samordning på Socialdepartementet hälsade alla välkomna och uttryckte sin uppskattning för ett rikt samarbete mellan offentlig och privata sektorn och Swecares roll i det. Niclas tog även tillfället i akt att presentera sin kollegor Nicki Khorram-Manesh och Gabriel Andreasson.


Näst på tur var Gabriel Wikström och Åsa Regnér som båda höll engagerande tal om främjandet och viljan att stödja ansträngningar för att föra ut svenska lösningar i världen. Gabriel Wikström lyfte främjandet som en bra kanal för samtal med sin internationella kollegor, hälsa är en global fråga. Åsa Regnér meddelade bland annat att hon kommer att leda Swecares delegation till Kina i höst.


Maria Helling lyfte vikten av att vi på Swecare har en nära relation med er företag för att veta vilka marknader och aktiviteter som ni efterfrågar och som intresserar er, så hör av er!


Anders Henriques och Catharina Borgenstierna presenterade senaste nyheterna inom våra fokusområden "ehälsa och digitalisering" samt "åldrande och hälsa". Efter det följde ett glatt nätverkande.


Vi ser framemot många bra aktiviteter tillsammans med er i höst. Håll er uppdaterade på våra kommande aktiviteter på hemsidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar