tisdag 4 oktober 2016

Hej då Ylva Wide!

Den sista september slutade Ylva Wide på Swecare efter nästan fem år. Ylva har haft hand om de nordiska samarbetena inklusive Ryssland, flera resor till Kina och Indien och på sista tiden varit ansvarig för det relativt nystartade nätverket inom eHälsa och digitalisering. Efter flera år är det nu dags att gå vidare till nya utmaningar.

 


Grattis till nytt spännande jobb, berätta vad det är du ska du göra!
Tack! Jag börjar som innovationsrådgivare på Nordic Innovation som är en nordisk samarbetsorganisation under Nordiska Ministerrådet. På Nordic Innovation ska jag identifiera, utveckla och genomföra nordiska samarbetsprojekt inom fyrtornsprojektet ”Innovativa nordiska digitala lösningar”. Att främja innovation och internationalisering är något som kommer att ingå i min tjänst och de kunskaperna tar jag med mig från Swecare. 

Kommer det handla om hälso- och sjukvårdsfrågor till någon del?
Nordic Innovation arbetar en hel del inom hälso- och sjukvård, men det finns redan två innovationsrådgivare som arbetar med området. I nuläget kommer jag därför inte fokusera på de frågorna, men man vet aldrig i framtiden!

 Hur känns det att lämna Swecare efter nästan fem år?
Både sorgligt och roligt. Det känns roligt att få möta nya utmaningar och att utvecklas inom ett annat område, samtidigt som jag haft väldigt roligt på Swecare och det känns sorligt att lämna både arbetskollegor, samarbetskollegor och våra medlemsföretag.

 Vad är det roligaste och/ eller mest minnesvärda du varit med om under de här åren?
Oj, det var svårt. Det har varit så otroligt många roliga resor, möten och aktiviteter genom åren. Kanske min första resa när jag efter två månader på Swecare fick åka till Irak tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson för att prata infektionskontroll på ett seminarium. Vi hämtades upp av ambassadens säkerhetspersonal som bestod av före detta brittiska militärer och fick åka konvoj med hjälm och skottsäkerväst till ambassaden. Under seminariet smällde en bomb som kändes ända in i ambassadbyggnaden. Eller alla resor till Kina och Indien, med stora delegationer, intressanta möten och annat rolig.

Har du några tips till din efterträdare?
Fokusera på att skaffa nära relationer till samarbetspartners och medlemmar. I en liten organisation som Swecare så gäller det att man har bra kontakter och ett brett nätverk för att kunna få saker att hända.

Något särskilt du vill hälsa till medlemmarna?
Jag vill tacka alla de företag som jag har arbetat nära under mina år på Swecare. Jag har lärt mig otroligt mycket och haft så kul tillsammans med er! Ibland känns det nästan som man blir som en familj efter att ha jobbat ihop i flera år och rest mycket tillsammans. Stort tack för allt kul vi haft ihop och jag hoppas att vi ses i något sammanhang i framtiden!

Hur känns det att bosätta sig i Oslo?
Jag har ju bott i Oslo i många år tidigare och har vänner som bor kvar så det känns kul! Jag kommer att veckopendla från Stockholm som fortfarande blir min fasta punkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här på Swecares kansli var det sorgsna miner i fredags när vi vinkade av Ylva, men vi önskar henne allt gott i framtiden och ser fram emot att höra mer om arbetet på Nordic Innovation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar