fredag 3 februari 2017

Tre dagar på Arab Health

Vilka intryck! Till att börja med vill jag utrycka min beundran för det stora svenska företagsdeltagandet som Arab Health 2017 dragit till sig. Låt mig citera ambassadör Jan Thesleffs välkomsttal från det Nordiska minglet som hölls i måndags tillsammans med Finland och Danmark och Global Pharma Consulting från Svenskt håll. Ambassadören liknade det ökade antalet svenska företag med att vi gått från att vara barn för tre år sedan med ca 15 företag till att förra året ha blivit tonåringar med ca 25 företag och nu med två paviljonger och nästan 40 svenska företag ha blivit vuxna.Första dagen började med att lära känna varandra i montern och få det snyggt och klart inför fullspäckade dagar. Swecare var del av Anglo Nordic Pavilion som Global Pharma Consulting arrangerat, med i montern var 16 aktörer varav Swecare kändisarna; Kiwok, Abigo och Lifeclean. Jätte kul att träffa dem i ett sånt här sammanhang.Utöver medlemmar till oss var det Mercodia, Pond Healthcare Innovation, Galenica, Vibrosense, Invest in Skåne, Niawhite, Läkemedelsakademin, Swedeheart, Innovative Health Sweden och Magnusson. Även Vesper, Let´Em know och Qatar Airways var med som partners.Niclas Jacobson från Socialdepartementet kom tillsammans med ambassadör Jan Thesleff och ambassadör Ewa Polano till paviljongen för att få träffa bolagen och få höra om deras lösningar. Det blev ett mycket lyckat möte med nyfikna frågor.Det fanns även en svensk paviljong som Business Sweden arrangerade fylld med svenska bolag. Av dem som ställde ut där hade vi Swecare medlemmarna; Surgical Science, Chordate och Sectra. Båda paviljongerna invigdes under eftermiddagen och tal hölls för att hylla den starka svenska närvaron.


På kvällen var det gemensamt mingel med våra nordiska vänner; Finnpro, Danish Health Tech Group och Global Pharma Consulting. Minglet hölls vid poolen på Sofitel Hotel och ledde till många nya spännande kontakter.


Dag två var jag på seminarium om möjligheterna i Qatar som hälls av ambassadör Ewa Polano i svenska paviljongen hon hade efter det även en presentation och 1-to-1 meetings med respektive intresserat bolag i Anglo Nordic Pavilion. Vi hade möte med hälsominister Dr. Al Owais och hans närmsta rådgivare tillsammans med en liten grupp av svenska bolag. Det belv ett mycket lyckat möte där Kiwok, Pond och Bactiguard fick visa sina produkter och imponera på ministern. Pond Healthcare innovation fick även till att Dr. Amin Al-Amiri fick testa hans spirometer.


Mässan är en av de största av sitt slag och att ta sig runt krävde både karta kunskaper och pigga fötter. Jag var runt och hälsade på några av de svenska företag som hade egna montrar bland annat medlemmarna; Elekta, Getinge och Bactiguard. Jag passade även på att ha möte med Sweco och Skåne Care som också var på plats.
På tisdag kväll var det svenskt mingel på Fairmont Hotel som var mycket lyckat, där fick bolagen från de båda montrarna träffa varandra och andra aktiva svenska företag i landet och regionen och arrangörerna lyfte vikten av bra samarbete.På onsdagen hade Nordic Pavillion besök av Dr. Amin Al-Amiri som tog sig tid att sitta ned med bolagen och ge tips på vilka han kunde koppla samman dem med. Med sitt intresse och breda kunskap inom det medicinska området hade han mycket bra diskussioner med bolagen som fick högt behåll av mötet. Att vara hemma i kylan nu känns både sorgligt och kul för uppföljningen med bolagen kommer bli intressant. Swecare ser med glädje framemot att bli gamla i det här samarbetet för att koppla tillbaka till ambassadör Thesleffs liknelse.


Hör av er om Qatar ligger på er lista av intressanta länder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar