tisdag 2 maj 2017

Tydligare nordisk närvaro på nordens mest kompletta mässa för e-hälsa

Årets Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg, var en välbesökt klassiker men bjöd även på nya koncept som Intelligent Hospital Pavilion (som där man kunde få guidade turer i uppkopplade vårdmiljöer med uppbyggda patientrum).


Bland partners fanns flertalet utav våra nordiska systerorganisationer och partners såsom Healthcare Denmark, Innovasjon Norge, Oslo Medtech, och även HealthSPA som samma datum arrangerade nordens största e-hälsostartup och innovations event Upgraded Life Festival i Helsingfors. Det är spännande hur dessa två möten kompletterar varandra. Vitalis har ju på sistone riktat sig mer mot kommunal e-hälsa, välfärdsteknologi vilket förstärktes av årets tema på äldreomsorg medan Upgraded Life Festival eller ”ULFFI” som den kallas är mer orienterad mot personalized healthcare, och personlig hälsa, där teknik och datahantering-och delning är centralt.

Självklart fanns möjliggörarna dvs. Inera, SKL och eHälsomyndigheten för att datahantering-och delning funkar på plats centralt på Vitalis med ett eget intressant program. De två sistnämnda är ju även huvudmän för den handlingsplan för ”Vision e-hälsa 2025” som innebär att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på e-hälsa. Under Vitalis delades priset eHealth Award ut till Coala Life för att uppmärksamma de fantastiska e-hälsoinnovationer som finns i Sverige idag i linje med visionen. Stort Grattis säger vi!Självklart var vi inte sena med vårt eget bidrag till visionen, och lanserade kampanjsidan E-health by Sweden under Vitalis där dessa svenska e-hälsoinnovationer presenteras till världen, för ett konkurrenskraftigt starkt nordiskt alternativ. Det största priset för oss, bolagen och Sverige är utökad export och internationalisering av svensk e-hälsa.
Inom 24 h från lanseringen hade över 3000 personer varit inne, det är bara början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar