fredag 13 oktober 2017

Tillbaka efter mammaledighet!

Nu avslutar jag snart min andra vecka på kontoret efter en frånvaro på nästan nio månader. Lustigt hur det som var en sådan vardag och rutin plötsligt kan kännas så förvirrat och nytt och spännande. Det har varit roligt att göra något helt annat, man får helt klart perspektiv på tillvaron när man tillbringar det mesta av tiden med en bäbis, men det känns också otroligt roligt att vara tillbaka och att få gå iväg varje morgon till kollegor och lite mer för hjärnan utmanande uppgifter. Helt klart rikare på erfarenhet, förutom att föräldraskapet i sig ger perspektiv, så fick vi tillbringa fem veckor på neonatalen på Karolinska sjukhuset Huddinge då barnet kom två månader tidigt. Det känns skönt att kunna säga att allt fungerade otroligt bra och att man bara blir genuint imponerad av både vården och alla de som jobbade där. Jag kommer inte skämmas nästa gång vi är ute i världen och talar om den svenska sjukvården, i synnerhet på det området.



Nio månader går ganska fort, men det känns också som det hänt mycket. Verksamheten har verkligen inte gått på sparlåga utan medarbetarna med Hans Winberg i spetsen, verkar ha ångat på för fullt med resor och aktiviteter på hemmaplan. Runt omkring oss har det också hänt ett och annat, vi har haft byte av minister och Annika Strandhäll var den som välkomnade Swecares alla VD:ar till mingel i Rosenbad i slutet av september. Swecare fick också en ny ordförande i april, Vivianne Macdisi, regionråd i Uppsala. Vivianne har gått in i rollen med full kraft och tillför massor med energi och viktiga perspektiv utifrån sin roll i landstingspolitiken. Hon har redan hunnit hålla två styrelsemöten och träffat en rad av medlemsbolagen.

En spännande blandning av personer i första mötet i Team Sweden Care and Health





I onsdags var det också dags för uppstarten och lanseringen av Team Sweden Care and Health, regeringens initiativ för att ytterligare stärka främjandet på vårt område. När exportstrategin lanserades för ett par år sedan lanserades även begreppet Team Sweden. Grupper har bildats på en rad områden (Smart Cities, livsmedel mm) och även geografisk platser (Kina, Indien, Brasilien). Team Sweden Care and Health utgår från Swecares verksamhet och består av Swecares styrelse kompletterad med de mest relevanta myndigheterna på området. Gruppen bjuds in till möten på hög nivå två gånger om året. Mötet i onsdags leddes av statssekreterarna Agneta Karlsson och Madeleine Harby Samuelsson. Oscar Stenström, statssekreterare för Handelsminister Ann Linde, deltog också. Diskussionerna gick heta och nu inleds arbetet med att ta fram konkreta förslag för hur Team Sweden-gruppen ska arbeta.

Mycket på gång med andra ord och jag hoppas att få se er alla under hösten i olika sammanhang! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar