tisdag 30 januari 2018

Allt fler svenskar på Arab Health 2018


Så var det än en gång dags för Mellanösterns stora hälso- och sjukvårdsevent, Arab Health Exhibition & Congress i Dubai. På plats finns denna gång över 50 svenska företag representerade, ett tiotal i egna paviljonger och utöver detta finns det även två svenska samlingspaviljonger där man tillsammans visar upp sina produkter och tjänster samt knyter kontakter med beslutsfattare inom hälso-och sjukvård för hela regionen.

Det var också premiär för Swecares ordförande Vivianne Macdisi som tillsammans med enhetschef Niclas Jacobson, Socialdepartementet och vår VD, Maria Helling spenderade ett par dagar på mässan.

Arab Health är en av de största hälso- och sjukvårdsmässorna i världen och är den största inom hälso- och sjukvård i MENA-regionen, (Mellanöstern/Nordafrika). Den pågår i 3 dagar och förra året var evenemanget slutsålt månader i förväg och välkomnade ca 96.925 besökare från 159 länder. Nytt för i år är att man satsar på att öppna upp för "Personal Healthcare Technology Zone", en ny plattform vid Arab Health 2018 som gör det möjligt för personalproducenter och tjänsteleverantörer att presentera ny teknik, produkter och tjänster för tusentals beslutsfattare både regionalt och internationellt.


Måndagen ägnades åt invigningsceremonier i Innovation Pavillion by Sweden, en paviljong arrangerad av Swecare-medlemmen Global Pharma Consulting, samt den officiella svenska paviljongen som hålls ihop av Business Sweden. Svenska ambassadören i Qatar, Ewa Polano samt tidigare handelsministern Ewa Björling, idag styrelseordförande i SPBI är också med under hela utställningen.

Paviljongerna invigdes av vår Ambassadör i Abu Dhabi, Henrik Landerholm tillsammans med bl a Niclas Jacobson, Socialdepartementet och Swecares ordförande, Vivianne Macdisi som gjorde succé genom att tala arabiska i sitt invigningstal!


På invigningen av Innovation pavillion by Sweden, arrangerad av Swecare-medlemmen Global Pharma Consulting, valde man att knyta band och på den officiella svenska paviljongen som hålls ihop av Business Sweden valde man att klippa band.


Paula Hassoon från Global Pharma knyter band vid invigningen 

En rundtur i paviljongerna bjöd på många kända Swecare medlemmar, bl a Camanio Care där VD Catharina Borgenstierna visade upp sin ätrobot.


Andra medlemmar som Life Clean, Bactiguard och Elekta var också på plats.Intresset för regionen verkar öka bland de svenska företagen och de som finns på plats vittnar om att Sverige och svensk sjukvård står högt i kurs hos emiratierna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar